söndag 6 juli 2014

Legoland:Tips nr 1 Expresspass

Nu på sommaren åker bloggen utomlands, till Legoland. Även om detta är en Stockholmsblogg så vill jag tipsa om andra bra semestermål för barnfamiljer. På Legoland har vår familj varit minst 4-5 gånger de senaste åren. Verkligen värt ett besök.
Ingången till Legoland Billund
Legoland gör ingen besviken. Det är en mycket stor park med fantastiska legobyggen. Det finns många olika attraktioner att åka, se och uppleva och det passar för barn i åldrarna 2 upp till minst 12-13 år. Mindre barn går också bra att ta med såklart. I många av attraktionerna kan föräldrar åka med och barnvagnar får plats i parken.Det finns mycket skrivet om Legoland och det finns extremt mycket att skriva om man ska beskriva hela parken så jag tänkte koncentrera blogginläggen till ett par smarta tips.

Det första tipset är att kosta på sig Expresspass när man är på Legoland. Ett Expresspass gäller för ett antal olika attraktioner, en åktur per attraktion. Expresspasset gör att man inte behöver stå i den vanliga kön till en viss attraktion, utan man får gå i en speciell kö som går mycket snabbare. Kötiden kan vara upp till 45 minuter för de populäraste attraktionerna. Med Expresspass är kötiden max 5 minuter, men bara en gång per pass.
Expresspass. Bild lånad från Legolands hemsida
Det finns två olika Expresspass, ett för barn över 100 cm och ett för barn över 120 cm. I det senare ingår fler attraktioner eftersom ett större barn kan åka fler. Passen kostar 99 resp 179 DKK.Det kan tyckas lite dyrt att lägga ännu fler hundralappar än vad man redan lagt på inträdesbiljetter och annat men om man tänker på att man sparar in flera timmars kötid på den kanske ganska korta Legolandvistelsen så är det helt klart värt det. Både barn och vuxna blir dessutom gladare av att slippa stå i varma köer och köa bort det goda humöret.


Antalet Expresspass är begränsat per dag, så köp tidigt redan då ni kommer till parken. Passen säljs bara på vissa ställen i parken, så spana in det lämpligaste stället, skynda dit och köp pass och njut sedan av en stress- och köfri dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar