fredag 25 juli 2014

Legoland tips nr 3 Mat och dryck

En stor del av reskassan vid en Legolandresa går till mat och dryck. Här finns en hel del pengar och stress att spara på om man är lite förberedd.

Det finns ett stort antal restauranger på Legoland. De flesta har barnvänlig mat à la hamburgare och pommes frites, pannkakor, korv och liknande. Det funkar för de flesta barnfamiljer men kan bli rätt dyrt. Törsten och hungern och tröttheten slår till ganska ofta under intensiva dagar.

Runtomkring Legoland ligger en mängd små samhällen och det går alldeles utmärkt att proviantera på närmaste snabbköp. Bara att köpa ett antal tetradrickor eller läskflaskor sparar många slantar. Orkar man kan man även ta med sig matsäck i form av mackor, pastasallad eller annat som familjen gillar.





Vi har bott på Scandichotell i närheten av Billund och på några av dem kan man mot en billig penning få göra i ordning en matsäckslåda som man själv plockar ihop från frukostbuffén. Till detta får man en praktisk engångsplastlåda och tetradrickor. Vi gjorde i ordning pannkaksrullar med sylt till barnen och matiga mackor med ägg och grönsaker till oss vuxna.

Någon köpefika slinker väl ned ändå kanske men det sparar en hel del att ta med sig matsäck. Det är också väldigt bekvämt att slippa stå i kö till något av Legolands matställen som ofta är överfulla från 11-14-tiden varje dag.

Dessutom kan man då ta sig råd med en riktigt skön andningspaus i form av lugn lunch på Hotell Legoland. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar